RIJETKE KAVE / IZNIMNE KAVE

RIJETKE KAVE / IZNIMNE KAVE

RIJETKE KAVE

rijetke kave iznimne kave

U zemlji izlazećeg sunca, Japanu, postoji nešto što obilježava njihovu kulturu više nego bilo koju drugu kulturu na svijetu. Zapravo sadrži bit njihove tradicije. KODAWARI.

Kodawari znači beskompromisnu i nemilosrdnu predanost potrazi u umjetnosti ili zanatu. To se događa kada je postavljen vrlo visok standard, kada se nečemu posvećuje posebna pažnja, te kada je kršenje norme nezamislivo. Kada je kompromis nepodnošljiv.

Onima koji to ne razumiju, kodawari bi mogli protumačiti kao ozbiljnu opsesiju, smiješnu tvrdoglavost ili blagi mentalni poremećaj.

No, to nije tako. Kada naiđete na nekoga koji pristupa svome zadatku prema načelu kodawarija, cijenite ga. Takva osoba je posvećena svom cilju bez kompromisa. Takva osoba održava kvalitetu na ovom svijetu, koji je pun obećavajućih iščekivanja, a loših sadržaja.

Uspjeh kodawarija u materijalističkom svijetu je osuđen na propast. Ljudi koji pristupaju svome poslu po načelu kodawarija neće se nikada obogatiti. Oni posvećuju svoj život jednodušnoj potrazi za idealnim, dok svijet uživa u prosječnom standardu.

Kodawari

I kakve sad poveznice imaju rijetke kave s kodawari?

Rijetke i iznimne kave po specialty coffee terminu nazivaju se outstanding coffee. To su kave ocijenjene sa 90+ bodova i nerijetko su to auction coffee. Takve kave rastu na posebnoj mikrolokaciji, uglavnom na visinama iznad 2000 m. Beru se samo iznimno zrele crvene bobice koje su ponekad blizu početka prirodne fermentacije. Neke se beru ranije i često se blago ili više fermentiraju tokom procesa obrade.

Svaka bobica, svako zrno se tretira sa maksimalnom brigom. Takva zrna kada dođu do pržioničara dobivaju značaj svetog grala. Samo pržioničari koji razumiju kodawari principe imaju mogućnost razotkriti sve tajne takvog zrna kave.

Za pržioničare u Quahwi možemo reći da pristupaju svakoj kavi prema kodawari principima. Ili jednostavnije, možda bi oni bili pobjednici na utrci magaraca u kojoj bi oni nosili čovjeka na leđima. No, zbog takvog pristupa svakako nadilaze vrhunce ljudskog shvaćanja i poimanja kave. Njihov cilj je izvući kavu iz duge uspavanosti u dolinama beznačajnosti. I sve to zbog jedne slatke, voćne i zdrave šalice kave.

Cjenik Rijetke kave / Iznimne kave kave možete provjeriti klikom na CJENIK

___________________________
Super premium kave / Rijetke kave / Sortne kave, PREMIUM KAVE – DIAMOND COLLECTION,