fbpx

PREMIUM KAVE – DIAMOND COLLECTION

PREMIUM KAVE / DIAMOND COLLECTION

premium kave diamond collection

Premium kavu čini mješavina kave od dvije sorte kave. 70% brazilske kave Cerrado i 30% neke druge kave iz neke druge regije. Karakteristika im je teško tijelo i izrazita punoća.

Regija Cerrado je smještena na velikom platou, prosječne nadmorske visine od 200 do 800 metara, rijetko i do 1350 metara. To su zrna izrazito slabe strukture i zato ih pažljivo pržimo kako bi sačuvali njihove proteine i šećere. Stupanj prženja nazivamo popularnim specialty coffee rječnikom, “medium roast”. Zbog niske nadmorske visine zrno je manje kompleksnosti i enzimatičnosti. Zbog toga su slabo prisutne kiseline, te u aromi i okusu dominiraju čokolada i orašasti plodovi. Zrno je obrađeno tzv. natural procesom. Sušenjem zrna kave na suncu koja su još omotana svojom mesnatom pulpom koja se kasnije odstranjuje, dobivamo zrna kave izrazitog teškog tijela i bogatu šećerima koji su iz mesnate pulpe prešli u zrno.

DIAMOND COLLECTION

Samo ime DIAMOND proizašlo je iz dugog procesa posvećenosti i ustrajnosti u vještini prženja koje nam je trebalo za oblikovanje konačnog profila okua i aroma, slavnog zrna iz regije Cerrado.

Kako bi podigli kompleksnost i aromatičnost dodali smo kave sa većih nadmorskih visina iz drugih regija i dijelova svijeta. Svaka od tih kava ima svoju specifičnu organoleptičku lepezu, koju smo prženjem doveli do stadija u kojem su arome i okusi davali svoj maksimum. Spajanjem tih kava oblikovali smo novi organoleptički model svakog novog blenda, te je svaki od njih zaživio u svojem jedinstvenom organoleptičkom spektru. Sve kave pomoću kojih smo izbrusili slavni brazilski cerrado se nalaze kao samostalne u našoj ponudi single origin kava.

Trenutno imamo u ponudi DIAMOND COLLECTION

  • WHITE DIAMOND – Aroma i okus: Orašasti plodovi, tamna čokolada, grožđice, 100% Brazil Cerrado
  • BLUE DIAMOND – Aroma i okus: Mliječna čokolada, prženo orašasto voće, tamna čokolada, 70% Brazil Cerrado, 30% Brazil Minas Gerais
  • RED DIAMOND – Aroma i okus: Tragovi badema i crvenog voća, tamna čokolada, citrusi, 70% Brazil Cerrado, 30% Colombia Huila
  • BLACK DIAMOND – Aroma i okus: Punoća okusa oraha, tamna čokolada, crveno voće, 70% Brazil Cerrado, 30% India Bangalore (robusta)
  • GREEN DIAMOND – Aroma i okus: Slatko grožđe, tamna čokolada, nugat, 70% Brazil Cerrado, 30% Costa Rica Tarrazu
  • PURPLE DIAMOND – Aroma i okus: Koštunasto voće, tamna čokolada, crveno voće, 70% Brazil Cerrado, 30% Kenya Matunda AA

Cjenik možete pogledati klikom na link CJENIK