Gdje na kavu u Zagrebu – Quahwa, Teslina 9/1

Gdje na kavu u Zagrebu – Quahwa, Teslina 9/1

24. veljače 2018. Novosti 0
gdje na kavu u zagrebu quahwa

Gdje na kavu u Zagrebu – Quahwa, Teslina 9/1

Gdje na kavu u Zagrebu by The World News

Na broju devet zagrebačke Tesline ulice smjestio se novootvoreni lokal i mala pržionica kave naziva Quahwa. Quahwa je derivat izvornog arapskog izraza qahwa za omiljeni napitak mnogih. U doslovnom prijevodu znači ”napitak od biljke koji te drži budnim”.

Robert Pudić, jedan od osnivača Quahwe, kavom se počeo baviti zbog ljubavi prema poslu. Ali i napitku čija je zrnca počeo pržiti već sa pet godina. Osim kave, u Quahwi možete kušati i artisan ledene čajeve te tursku kavu pripremljenu u užarenom pijesku. Ponuda koja će zadovoljiti i one koji vole piti kavu, ali i one kojima je čaj na prvom mjestu.

Zaljubljenici u dobro uređene interijere bit će oduševljeni fotografijama kave koje se nalaze na zidovima te vrećama. Vrećama u kojima je kava smještena pokraj velikog aparat za prženje koji oduševljava svojom veličinom i modernim softverom.

Gdje na kavu u Zagrebu by Zagreb.info

Pravi raj za istinske ljubitelje kave smjestio se u Ulici Nikole Tesle 9 pod simboličnim imenom Quahwa, prema arapskoj riječi. Quahwa, svojevrsni teatar kave, osnovana je s ciljem da ispriča priču o kavi. Što Quahwa nudi? Mirise i arome iz različitih dijelova svijeta kojima otkrivate različite dijelove svijeta i bliže i dalje kulture.
Quahwa će vas odvesti na putovanje kroz zemlje pune topline i mistike. U kojima uzgoj i berba kave nije samo dio svakodnevnog života. Nego nešto puno više – njihova povijest, njihov DNK.

Gdje na kavu u Zagrebu by Pun Kufer

U Quahwi, kafiću i maloj pržionici kave u Teslinoj ulici. Ponose se time što su jedni među prvima koji su u hrvatskoj ponudi imali isključivo 100 % arabicu. I to još prije 20 godina. Stoga ako se još uvijek niste upoznali s kvalitetnim kavama, pržionica u centru je odlična polazišna točka. Na njihovoj Facebook stranici možete pratiti i novitete s kojima se neprestano igraju. Tako primjerice svojoj publici omogućuju i kušanje cijenjenih rarities kava. koje kako im i samo ime kaže nisu često dostupne. Harrar, etiopska kava sušena na suncu i indonezijska. Kalossi koju preporučuju za pripremu turske kave samo su neki od slasnih primjera. U Quahwi se turska kava priprema na originalan način, u vrućem pijesku. Cijeli postupak možete promatrati uživo na šanku i usput se zasladiti lokumom.

Gdje na čaj u Zagrebu by Dobra Hrana

Na broju devet zagrebačke Tesline ulice smjestio se lokal i mala pržionica kave naziva Quahwa. Quahwa ipak nije samo kafić, nego i mala pržionica kave te kuća latte arta. Ali i mjesto gdje možete popiti dobru šalicu čaja! U ponudi imaju vrhunske čajeve, a jedan od najboljih svakako je matcha čaj. Posebna vrsta zelenog čaja koji se melje u jako sitan prah. Može se koristiti u izradi sladoleda i deserata. Matcha prah je puno skuplji od ostalih vrsta zelenog čaja i teže ga je pronaći. Koji su počeli koristiti i u kreiranju kave.

Gdje na kavu s prijateljicama u Zagrebu by Jutarnji List, Dobra Hrana

Na broju devet zagrebačke Tesline ulice smjestio se novootvoreni lokal i mala pržionica kave naziva Quahwa. Osim kave, u Quahwi možete kušati i artisan ledene čajeve te tursku kavu pripremljenu u užarenom pijesku. Ponuda koja će zadovoljiti i one koji vole piti kavu, ali i one kojima je čaj na prvom mjestu. Zaljubljenici u dobro uređene interijere bit će oduševljeni fotografijama kave koje se nalaze na zidovima. Te vrećama u kojima je kava. Smještena pokraj velikog aparat za prženje koji oduševljava svojom veličinom i modernim softverom.

Gdje na kavu u pržionicu kave u Zagrebu by PlavaKamenica.hr

Quahwin bar u Teslinoj jedno je od rijetkih, danas vjerojatno i jedino mjesto u Zagrebu gdje kuhaju pravu tursku kavu. Na tradicionalni način. Ali u Quahwu se ide i zbog njihovih single origin kava. Koje, kao i Eliscaffe, prže na licu mjesta i serviraju u savršenom stanju. Sad kad ne možemo sjediti za nekim od visokih stolova u Quahwi. S jedne strane gledati bariste kako kruže ibricima po toplom pijesku. A s druge pržioničare kako bdiju nad strojevima. I laptopima prateći što se događa u pećima, možemo bar naručivati njihove kave.

pročitajte još: Jutarnji list o QuahwaZoran ŠprajcAshley ColburnDomagoj Jakopović RibafishFashionHRZagreb.InfoLOYALTY CLUB