Food Walkers Croatia – Quahwa

Food Walkers Croatia – Quahwa

25. veljače 2018. Novosti 0
food walkers croatia quahwa

Food Walkers Croatia, Food, Wine & Beer Tasting
Quahwa, kušaonica i pržionica za prave ljubitelje arabica kave, a posebice pripremanja na turski način.

Želite li sa šanka gledati kako se vaša turska kava priprema na originalan način u vrućem pijesku, ispijati je s guštom i zasladiti se rahat lokumom i na kraju ponijeti paketić kave i kući, Quahwa u Teslinoj 9 u Zagrebu je mjesto koje svakako trebate posjetiti.

Espresso nije depresso – moto je kojeg u Quahwi vole istaknuti. Postoje brojne studije koje – kroz obradu statističkih podataka – prikazuju blagodati odnosno štetnosti ispijanja kave. No ono što je sigurno je da ljudi koji piju više kave se više druže s prijateljima. I ta socijalna komponenta može biti uzrok njihovom boljem zdravlju.

Food Walkers Croatia

Quahwa je isprva bila nepušački kafić. Što je pomalo čudno obzirom da dobrom dijelu kavoljubaca ispijanje crnog napitka bez pljuge i nije neki merak. Gostiju ipak nije nedostajalo i rijetko ste kada mogli zateći besposlenog baristu iza šanka. No sada je otvoren još jedan prostor namijenjen drugoj vrsti ovisnika. Onima koji uz miris kave mogu uživati i u duhanskom dimu. Osim što će Vam pripremiti kavu ili čaj koji ste odabrali. Baristi će ispred Vas samljeti kavu koju ste odlučili ponijeti kući. A spremni su pomoći pri izboru ili savjetovati zašto je na primjer espresso bolji u velikoj šalici. Arome su bolje balansirane, a espresso je puno slađi.

Food Walkers Croatia. U Quahwi svaki mjesec pripremaju iznenađenje za svoje goste koji su do sada mogli probati već spomenutu tursku kavu. Spravljenu od Kalossi rarity kave, jednu od cijenjenih specialty arabica kava, čime se posebno ponose. Naime, već prije dvadeset godina vlasnik Robert Pudić započeo je priču o arabica kavi. Educirao se, stjecao iskustvo i onda odlučio svoje znanje i poznavanje kave podijeliti ne samo kroz pržionicu. Već i kušaonicu kave. Sve ovo saznali smo na čitajući opise na organoleptičkim karticama te kroz ugodno čavrljanje s baristima.

Osim finih kava, u Quahwi možete uživati u brojnim mješavinama organskih čajeva. A i popiti napitke u kojima je glavni sastojak, naravno – kava.

više priča pričaju: Zoran Šprajc. Ashley Colburn. Domagoj Jakopović Ribafish. Zagreb.Info. TWIX. FashionHR. Rittrmayer.