FashionHR – Quahwa zagrebačka adresa za istinske ljubitelje kave

FashionHR – Quahwa zagrebačka adresa za istinske ljubitelje kave

17. listopada 2017. Novosti 0
quahwa by fashionhr

FashionHR – Jeste li već svratili u QUAHWU? Ova je zagrebačka adresa rezervirana za istinske ljubitelje kave…

Tek nam stručnjaci i pasionirani štovatelji mogu otkriti sve nijanse, sve boje i detaljni DNA tog divnog napitka. Onog koji olakšava život. A jedna se od tih ekipa stručnjaka nalazi u samom centru Zagreba. Skrivena u svojoj oazi čijim se zrakom šire opojne arome kave. Na adresi Nikole Tesle 9 se kava zaista štuje i slavi iz šalice u šalicu, iz zrna u zrno. Tamo, naime, djeluje QUAHWA, kušaonica i pržionica kave, mjesto koncentrirano na kvalitetu kave od uzgoja do posluživanja u šalici. Iza projekta stoji cijela obitelj Pudić.

“Trenutačno u ponudi imamo kavu koja potječe iz područja blizu planinskog lanca Mantiqueira de Minas u jugoistočnom dijelu Brazila. Njezina aroma je vrlo intenzivna i voćna, dobro je balansirana i zaokružena. Vrlo je slatka i podsjeća na okus šljive, borovnice i hibiskusa. Zgodno je znati da kod nas možete naručiti espresso (one/single shot). Dupli espresso (double shot). Tursku kavu pripremanu na tradicionalan način u vrućem pijesku te razne koktele s kavom poput Espresso Tonica i Colombian Bulleta. Osim toga, uskoro će biti dostupne razne radionice i edukacije o kavi, pripremi i zdravlju. Emocija i kava su neizbježni partneri, barem za ljubitelje kave. Kavu možete doživjeti svim osjetilima i samim time iskusiti različite emocije. Pogotovo kada znate pozadinu te kave, od uzgoja do šalice. Puno je tu stepenica između uzgoja i espressa u šalici. Sve te informacije ćete uskoro moći naći u našim edukacijama.

FashionHR

Osim što se u prostoru i u dvorištu Tesline 9 može učiti o kulturi kave. Upijati entuzijazam koji se širi zrakom. Može se kušati vrhunska kava, ali i ista kupiti i u rinfuzi. S time da se naglasiti stručnom timu može način na koji će se kava kod kuće pripremati. (espresso aparat, turska kava, moka…). Na kraju priče o QUAHWI, jedno je sigurno. Teško da se nakon posjeta ovoj adresi na kavu može gledati jednako. Ili imalo površno, jer ljubav koju obitelj Pudić i cijeli tim gaje prema neprocjenjivim zrncima je zarazna.

pročitajte još: Šprajc u caffee bar QuahwaTWIX u QuahwiAshley u QuahwiRibafish o QuahwiPržionica kave by Zagreb.Info