uspješna provedba projekta
quahwa

USPJEŠNA PROVEDBA PROJEKTA:

Razvoj inovativne linije kava različitog udjela kofeina i izraženih antioksidacijskih svojstava

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

ZAVRŠETAK PROJEKTA

Zahvaljujući osiguranim bespovratnim sredstvima iz Europskog strukturnog investicijskog fonda i ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU tvrtka Quahwa d.o.o. je uspješno završila projekt „Razvoj inovativne linije kava različitog udjela kofeina i izraženih antioksidacijskih svojstava”.

OPIS PROJEKTA

Predloženi inovacijski vaučer temelji se na suradnji prijavitelja Quahwa d.o.o. s Laboratorijem za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, a u svrhu analize bioaktivnih svojstava i razvoja inovativne linije proizvoda prijavitelja – kava sa smanjenim udjelom kofeina. Navedeni vaučer omogućit će prijavitelju dobivanje detaljnih analitičkih podataka o bioaktivnim svojstvima njegovih kava koje će omogućiti edukaciju i podizanje svijesti potrošača o pozitivnim svojstvima i učincima kave te modernizaciju asortimana prijavitelja linijom kava sa smanjenim udjelom kofeina i isticanje prijavitelja na tržištu ove vrste proizvoda koji u ovom konceptu još ne postoje. Predloženi vaučer realizirat će se provedbom aktivnosti ispitivanja udjela kofeina, polifenolnih spojeva i antioksidacijskih svojstava postojećih kava te bezkofeinske kave te formuliranjem receptura za razvoj inovativnih kava smanjenog udjela kofeina, a visokog antioksidacijskog kapaciteta, kao potencijalnog novog smjera razvoja proizvoda na sve većem i rastućem tržištu proizvoda i napitaka na bazi kave. 

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA

Temeljem provedenih aktivnosti dobiven je detaljan uvid u bioaktivni sastav i antioksidacijska svojstva različitih kava iz asortimana Korisnika. Dobiveni analitički podaci o bioaktivnim svojstvima kava omogućit će edukaciju i podizanje svijesti potrošača o pozitivnim svojstvima i učincima kave te modernizaciju asortimana Korisnika linijom kava smanjenog udjela kofeina, kao i popularizacijom segmenta dekofeinizirane kave. Konceptom pružanja podataka o bioaktivnom sastavu kava različitog udjela kofeina i proširenjem ponude visokokvalitetnim kavama smanjenog udjela kofeina i dekofeiniziranih kava, Korisnik će se istaknuti na konkuretnom tržištu kave.

DODATNE INFORMACIJE

Razdoblje provedbe: 08.02.2021 – 09.05.2021. (3 mjeseca).

Iznos EU potpore: 52.486,00 HRK

Ukupna vrijednost projekta: 74.980,00 HRK

Kontakt: Dragan Cvitić (dragan@quahwa.hr)