Domagoj Jakopović Ribafish – Priča o Quahwi

Domagoj Jakopović Ribafish – Priča o Quahwi

14. studenoga 2017. Novosti 0
Domagoj Jakopović Ribafish - Priča o Quahwi

Domagoj Jakopović Ribafish -Priča o Quahwi, mjestu gdje se prži svaki dan

Teslina ulica, duša grada Zagreba, mirna, lijepa, idealna za one koji se ne promoviraju na špici. I u sebi krije tajno mjesto, pržionicu kave s kafićem u jednom od njenih divnih dvorišta…

Danas svašta jedemo pod lignje i meso, a isto tako i pijemo pod kavu. Ova se plemenita ljekovita biljka u kojoj možete osjetiti i 2000 različitih aroma (u vinu tek 300). Danas preko burze prodaje na čudnovate načine, često bez ikakve provjere, i sasvim malo kvalitete. No, postoje ljudi, coffee freakovi, koji žele piti samo ono najbolje. Kad već s nekim napitkom ulaziš u dan – pa neka on bude izvrstan. I tu dolazimo do priče o Quahwi.

Priča o Quahwi

Ovdje kavu tretiraju kao damu. Na svako se zrno pozorno pazi i brine da se divlje arome friške kave obuzdaju na najbolji način. Tek u tom obliku pruže svojim gostima. Upravo su gosti ono o čemu se najviše brine – „Ne radimo kavu zbog sebe, nego zbog drugih ljudi.”
Svakom zrnu kave pristupamo s poštovanjem i trudimo se postići najviše okusa kako prženjem. Tako i naši bariste i baristice pripremanjem na aparatima za kavu. Naš barista Siniša Popović je lider latte arta i svakim danom dokazuje svoju spremnost u svome poslu. Međutim, svaki član našeg tima je jednako važna karika u našem napretku. Ponosimo se svakim gostom koji nam pruži povjerenje i kuša našu kavu. Posebno nam je drago kada vidimo da se isti vraćaju iznova i iznova. Rekao je Robert Pudić, čovjek koji o kavi može pričati satima i danima, ali vam nikad ne dosadi…
Educirajte svoja osjetila i pođite na izlet po kontinentima i okusima. Guštajte u razgovoru s elokventnim konobarima. Guštajte u pogledu na svoj netom iscrtan espresso i uz klasične tri u ponudi, isprobajte novu kavu svaka dva tjedna.
Uživajte u kavi i Quahwi!

Quahwa, Zagreb, Teslina 9

Ukratko o Quahwi

„Davne 1998. godine osnovali smo tvrtku. Bili smo jedni među prvima, ako ne i jedini, koji smo u ponudi imali isključivo 100% Arabica sortu kave. Tvrtku smo preimenovali 2003. u Quahwa d.o.o. Od 2013. poslujemo kao zagrebačka pržionica kave te od prošle godine i kao kušaonica. Isključivo se koncentriramo na kvalitetu kave od uzgoja do posluživanja u šalici. Inzistiramo na “direct tradeu”. Uz iskustvo i znanje direktora i pržioničara kave, Roberta Pudića, kavu pržimo i pripremamo u skladu s njezinim organoleptičkim svojstvima“

*Domagoj Jakopović Ribafish – jede (i pije) po kućama
Domagoj Jakopović Ribafish je olinjali hedonist, barba u pedesetima koji voli pojest, popit i nasmijavat ljude oko sebe. Ovo je njegovo malo carstvo lijepih priča o hrani, piću i koječemu…

pročitajte više na gastro24
Professional coffee | Quahwa professional coffee | MLJEVENA KAVA- CJENIK | Jutarnji list o Quahwa |